Esztétikai fogászat - esetek

KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT Esetek - Dr. Papp Lili

A mai modern tömőanyagokkal olyan esztétikai korrekciók is elvégezhetőek, amiket korábban korona készítésével oldottak meg, így lecsiszolva a fog jelentős részét.

 

Az alábbi képeken látható, hogy enyhe kopások, törések és szimmetria-eltolódás volt a megjelenésünkben és mosolyunkban olyan fontos felső metszőfogakon. Ezeket egy néhány óra alatt teljesen természetes módon, foganyag feláldozása nélkül, csak hozzátéve, nem elvéve sikerült kijavítani Páciensünk nagy elégedettségére. A középső metszői közötti rést szerette volna megtartani.

Egy amalgám tömés cseréje esztétikus tömésre másodlagos szuvasság miatt

kofferdam izolálásban

Egy ilyen aprónak tűnő változtatás visszahozta az önbizalmát és szívesebben mosolyog azóta.

Esztétikai fogászat - esetek

FOGPÓTLÁSOK

Esetek - Dr. Papp Lili

1. eset

 

Esztétikailag volt elégedetlen a felső metszőfogaival a Páciens, erre szeretett volna valami megoldást találni, a fogszabályozó kezeléstől elzárkózott.

Csak a két középső metszőfogat kellett lecsiszolni és arra kapott két teljes kerámia (E-max) koronát. Ezekről a koronákról tudni kell, hogy csak abban az esetben alkalmazhatóak, ha foghiány nincsen, nagyon tartósak és nagyon pontosan zárnak.

 

A velük elérhető színhatás a lehető legközelebb áll a természetes fogéhoz, ahogyan ez a képeken is látszik.

2. eset

 

Fiatal hölgy Páciensünk nem túl jó fogazati adottságokkal rendelkezett, szeretett volna önfeledten mosolyogni, ezért keresett fel minket. A kezelése több ütemben zajlott, először azokat a fogakat kihúztuk, amelyeket nem lehetett megmenteni, majd kerámia héjakat, koronákat és cirkónium-oxid hidakat kapott meglévő fogaira esztétikai igényeinek megfelelően extra világos színben.

3. eset

 

Ebben az esetben a motiváció részben esztétikai, részben funkcionális volt. A hölgy a pótlása színével nem volt elégedett, azonban orvosilag sem volt tökéletes a munka, mert sok egyenetlenség, érdesség volt a hidakon, amik mind felületet biztosítottak a fogkő és a megtelepedő baktériumok számára.

Az új pótlás készítésekor törekedtünk a tisztíthatóságra, ezért csak oda készítettünk hidakat, ahol hiányzó fogak voltak. A többi fog az előző pótlással ellentétben mind szólóban lett elkészítve, egyesével ragasztva, így elérve a természeteshez lehető legközelebbi állapotot.

Páciensünk elégedett volt az esztétikai eredménnyel is, sikerült teljesíteni az elvárásait.