top of page
2_2.jpg

SPECIALITÁSAINK

Mikroszkópos fogászat

Mikroszkópos fogászat

A modern fogorvoslás egyik alappillére a fogászati mikroszkóp. Centrumunk elbüszkélkedhet vele, hogy Dunakeszin, sőt a régióban is egyedülálló módon rendelkezik egy profi fogászati mikroszkóppal, amely nagy segítségünkre van a munkánk során, különösen a gyökérkezelések kapcsán, de más egyéb fogászati tevékenységben is.

Ennek az eszköznek köszönhetően akár 20x-os nagyításban szemlélhetjük a fogak belsejét, így lehetővé válik, hogy  olyasmiket is észrevegyünk, amire szabad szemmel esélyünk sem lenne.

Egy gyökérkezelés kapcsán például egy rejtett csatornát, ami sokszor egy új, jónak hitt gyökértömés után is komoly panaszokat okozhat. Vagy akár egy korábbi gyökérkezelés során betört műszert is képesek vagyunk eltávolítani, és így megmenteni a fogat a húzástól és új esélyt adni neki.

Megtalálhatunk egy régóta érzékeny fogban egy szemmel nem látható repedést, aminek kezelésével fájdalommentessé tehetjük a fogat.

 

Előnyei:

 • Használatával lehetséges a kevesebb ép foganyag eltávolítás, így stabilabb, erősebb marad a Páciens foga.

 

 • Komoly segítség a pontos klinikai diagnózis felállításában.

 

 • Nagy sikerességi ráta a régi gyökértömések eltávolításában és a fogak újragyökérkezelésében.

 

 • A gyökérkezelés kellemetlen szövődményeit, mint a fog törése, repedése minimalizálhatjuk a mikroszkóp segítségével, mivel tökéletes vizuális kontroll alatt történik a beavatkozás.

Amennyiben mikroszkópos gyökérkezelésre szeretne Pácienst referálni, kérem keressen minket telefonos elérhetőségeink egyikén vagy email-ben:

Tel.: +36 27 343 190, +36 70 413 7933

E-mail: info@dunakeszifogorvos.hu

 

A gyökérkezelés végeztével a Pácienst a kezelés dokumentációjával visszairányítjuk Önhöz.

3_3.jpg
1_2.jpg
2_2.jpg
Szájhigiénia

Szájhigiénia

Nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy mindennek az alapja a kedves Pácienseknél elérhető lehető legtökéletesebb szájápolási szokások kialakítása és azok betartására való motiválás.

Ebben nagy segítségünkre vannak a dentálhigiénikus szakasszisztens kollégáink (Kárpáti Anikó és Nagy Dorottya), akik elvégezték a nemzetközileg elismert iTOP (individually trained oral prophylaxis) továbbképzés kezdő, valamint haladó szintjét is. Ezzel olyan tudásra tettek szert, aminek köszönhetően egy egyénre szabott szájápolási metódust tudnak kialakítani, olyan irányelvekkel, amik könnyen elsajátíthatók és begyakorolhatók.

Feladataik közé tartozik még a Pácienseink bizonyos időközönként orvosaink által indikált fogkőeltávolítása, alapos fogtisztítása.

Curaprox_prime_plus_45de57ca-4b20-4301-a
Zobne-scetke-Curaprox-CS-5460-razlicne-b
res_f184541e840b7ddcfee81bff8b6c3456_450
iTOP-Logo_2017_circle.png
Implantologia

Implantológia

Az implantológia egyre nagyobb teret hódít a fogászaton belül, mivel sokan vágynak arra, hogy elvesztett fogaikat minél kevesebb foganyag feláldozásával, lehetőség szerint rögzített megoldásokkal pótoljuk. Így egy-egy foghiány esetén elsődlegesen nem híd készítését javasoljuk, amennyiben minden egyéb feltétel (általános egészségügyi állapot, csontkínálat vagy csontpótlási lehetőségek) adott.

6.jpg

Egy foghiány híddal (szomszéd fogak

lecsiszolásával) történő pótlása

Egy foghiány implantátummal
történő pótlása

8.jpg

Ankylos Tissue Care

koncepció

9.jpg

Szájsebész (dentoalveoláris sebész) szakorvosaink egy igen magas minőségű implantátum rendszer (ANKYLOS) kizárólagos alkalmazását végzik. Ezek az implantátumok rendelkeznek egy olyan egyedülálló tulajdonsággal, amivel más rendszerek nem, ez pedig az úgynevezett TissueCare kapcsolat, aminek köszönhetően a rögzülés olyan pontos, hogy gyakorlatilag nincsenek mikromozgások és szinte teljesen baktérium-biztos a rendszer. Azaz szinte 100%-ban elkerülhető a behelyezett implantátum felülfertőződése és meglazulása.

 

A koncepció lényege egy kónuszos kapcsolat, ami létrejön az implantátum és a felépítmény között. Ez a  kapcsolat egy erős és hézagmentes illeszkedést eredményez az implantátum és a korona között, ami nem enged elmozdulást és résképződést, így a baktériumok képtelenek megtelepedni az implantátum vagy a felépítmény felületén.

Előnyei:

 

 • nem kell feláldoznunk a szomszédos fogakat annak érdekében, hogy pótoljuk a hiányzó fogat/fogakat,

 

 • elkerülhetjük a kivehető protézis készítését, mert implantátummal a legtöbb esetben tudunk rögzített pótlást készíteni.

 

Hátrányai:

 

 • időigényesebb,

 • több beavatkozást igényel, mint egy hídpótlás elkészítése,
   

 • drágább.

Éber szedáció

Éber szedáció

Az éber szedálás lényege

Az éber szedálás során a Páciens egy olyan oldott állapotba kerül, mely megkönnyíti a szorongás és félelem legyőzését. A fogászati beavatkozások alatt szükség van a beteg együttműködésére, szájának megfelelő nyitására, fejének esetleges elfordítására. Az éber szedálás nem jelent alvó állapotot, a Páciens érzékeli környezetét, de ez kellő nyugalommal, félelemtől mentes állapottal társul.
 

Mi történik a fogászati kezelőben?

A beavatkozás előtt a beteget az altatóorvos részletesen tájékoztatja a kezelés várható menetéről, a lehetséges komplikációkról, kikérdezi korábbi betegségeiről, esetleges gyógyszerszedéséről (ebben segítséget nyújt a Páciens által kitöltött anamnézis lap). Annak érdekében, hogy a szedálás biztonságát a maximumra növeljük, az orvos megvizsgálja a Pácienst és lehetőség van a beteg által feltett kérdések részletes megválaszolására is, majd a beleegyező nyilatkozat kölcsönös aláírására is sor kerül. A beavatkozás alatt a Páciens, folyamatos orvosi kontroll mellett maszkon keresztül egy bódító-lazító gázkeveréket lélegez be, melynek koncentrációjával a szedálás mélysége változtatható. A fájdalommentességet a fogorvosi érzéstelenítők és a belélegzett gázkeverék együttesen biztosítják.
 

Fontos tudnivalók a szedálás előtt
Az éber szedálás során a maximálisan elvárható biztonság betartása miatt kérjük, hogy hat órával a beavatkozás előtt Pácienseink már ne fogyasszanak szilárd táplálékot, négy órával a beavatkozás előtt pedig ne igyanak. Ennek oka, hogy a szedálás alatt csökken a tudati szint, így a nyelés, köhögés nem kontrollálható megfelelően.
 

Fontos tudnivalók a szedálás után

A szedálást és a fogászati beavatkozást követően a Pácienst személyre szabott ideig megfigyeljük. A szedálást követően nem javasoljuk gépkocsi vezetését, a beteget kérjük, hogy lehetőleg kísérővel hagyja el fogászati központunkat, a beavatkozás napján további programot már ne vállaljon, csak pihenjen.
 

Esetleges mellékhatások

Az éber szedálás nem okoz hányingert, fejfájást, szédülést, esetleges mellékhatás lehet a beavatkozás során enyhe zsibbadás érzés. Az éber szedálás gátlásoldó hatású, a vidámabb alaptermészetű Páciensek gyakran nevetnek.
 

Egészségügyi állapot

Jó egészségi állapotú, beállított magas vérnyomású Páciensek éber szedálásra minden további nélkül alkalmasak. Bármilyen egészségi állapotot befolyásoló tényező, akut vagy krónikus betegség esetén a szedálhatóság kérdésében az orvos hoz döntést. Éber szedálást gyermekeken és várandós Pácienseken nem végzünk.

bottom of page