top of page
dentist-448675_1920.jpg

DIAGNOSZTIKA ÉS KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁLATOK

A modern fogorvoslás szolgálatában Centrumunkban megtalálható egy digitális panoráma röntgen és egy digitális periapicalis röntgen készülék. A felvételeket helyben, pár pillanat alatt el tudjuk készíteni, ezért nem kell sehova elmennie kedves Pácienseinknek.

 

De mire is jók ezek a készülékek?

Orthopantomogram

Orthopantomogram

Gyakran előfordul, hogy egy hagyományos szájüregi vizsgálat nem elég ahhoz, hogy pontosan diagnosztizálhassunk egy-egy problémát. Ilyenkor készítünk Páciensünk fogazatáról egy panoráma felvételt, amely segítségével áttekintő képet kapunk a kérdéses fogazatról. Rengeteg dolgot tudunk leolvasni róla és a legtöbb szakterületen nagy segítséget nyújt számunkra.

Részletes képet kapunk a fogak állapotáról fogszuvasodás szempontjából, illetve korábbi tömésekről, gyökérkezelésekről,  fogpótlásokról vagy gócos fogakról. Segítségével továbbá felmérhetjük a csont, a fogágy állapotát, a bölcsességfogak helyzetét, és a fogszabályozás megtervezéséhez is rendkívül nagy segítséget nyújt.

 

Külön segítség nekünk, orvosoknak, hogy a kép kihelyezhető a kezelőben lévő monitorra. Ráadásul így a Páciensek is láthatják és könnyebben megérthetik, mire van szükség, vagy hogy hogyan épül fel egy kezelési terv.

10.jpg

Panoráma felvétel 

Periapicalis röntgen

Periapicalis röntgen

Ezzel a röntgenfelvétellel egy vagy egy néhány fog állapotát tudjuk vizsgálni. Főleg akkor alkalmazzuk, ha a panoráma felvételen találunk valamit egy foggal kapcsolatban, amiről pontosabb képet szeretnénk kapni.

bottom of page