top of page
guy-2284963_1920.jpg

GYERMEKFOGÁSZAT
ÉS FOGSZABÁLYOZÁS

A rendszeres fogászati ellenőrzést már gyermekkorban érdemes elkezdeni: az első fogorvosi vizit optimális esetben két éves korban kellene, hogy megtörténjen. Ekkor a gyermek még előzetes ismeretek-félelmek, illetve fogproblémák nélkül élheti át a kezeléseket.
 

Minden gyermeket ajándékkal várunk és a legbátrabbak még Bátorságoklevelet is kapnak!

Fogszabályozás csak gyermekkorban lehetséges? Tévhit. A mai technológia már korhatár nélkül lehetővé teszi a fogszabályozást, viszont kifejlett állkapocs és fogazat esetén más készülékre és nagyobb szakértelemre van szükség. Centrumunk ezen a téren kifejezetten különleges, hiszen a képalkotó diagnosztika és a kezelés, valamint az ezekhez tartozó szakemberek egy helyen érhetőek el.

Kivehető fogszabályozók

Kivehető fogszabályozók

Gyermekeknél még a csontok fejlődését is befolyásolhatjuk, ezáltal elősegítve a fogak tökéletesebb elrendeződését. Egyes beavatkozások már egész kisgyermekkorban elengedhetetlenek. A kivehető készülékek segítségével elkerülhetők későbbi foghúzások.

Fix fogszabályzók

Fix fogszabályozók

Rendelőnkben számos fix fogszabályozó készülék közül választhat esztétikai igényeinek megfelelően.

Hagyományos készülékek:

Fém: Ma már ezek a fogszabályozók is kisebbek és kényelmesebbek, mint régen.

Porcelán: Kifejezetten esztétikus és igényes megjelenést biztosít.

Zafír: Nagyon szép üvegszerűen átlátszó, ezáltal a fogak természetes színe tűnik át a bracketen.

Önligírozó készülékek: In Ovation rendszer

Ezzel a rendszerrel könnyebben elérhető a vonzó mosoly, mint a hagyományos módszerrel. Fém és porcelán kivitelben is elérhető. A bracket a speciális kialakításnak köszönhetően lehetővé teszi, hogy a benne futó drótív kisebb súrlódással és erővel, gyengédebben vezesse a fogakat az ideális helyzetbe.

Láthatatlan fogszabályozás: 

A kezelés tervezése számítógépes program segítségével, a kezelés maga pedig 3D-s nyomtatóval gyártott mintákra készült láthatatlan sínek sorozatával történik. Így a végeredmény pontosan demonstrálható, a beavatkozás megkezdése előtt a páciens megtekintheti, hogy az miként fog kinézni a valóságban. 

Külön előny, hogy a fogszabályzó kivehető és kíméletes. A kivehető jellege miatt a tisztítás jóval egyszerűbb, így csökken az esélye a fogszabályozás alatti szuvasodásnak.

Esetek:

37.jpg
38.jpg
bottom of page