top of page

FOGFEHÉRÍTÉS

Pácienseink gyakran fordulnak hozzánk az iránt érdeklődve, hogy lehetnek-e nekik is annyira fehér fogaik, mint a filmsztároknak. A kérdés ennél azért kicsit összetettebb, mert a mozifilmek szereplőinek fogazata ugyanis sok esetben fogpótlás, korona vagy héjkerámia miatt olyan tökéletes, ami a fogfehérítés nagyon drasztikus módja lenne...
 

Dentálhigiénikusaink számára a fogfehérítés nem egyszerű feladat. Nálunk minden fogfehérítést alapos vizsgálat, ultrahangos fogkőeltávolítás, és ha szükséges, gondos fogászati kezelés előz meg. Ez csökkenti minimálisra a fogfehérítés kockázatát és ez garantálja a lehető legjobb eredményt!
 

Fogfehérítési eljárások fajtái:
 

Otthoni, sínes fogfehérítés során egy fehérítő zselével megtöltött sínt kell viselni a fogsoron, jellemzően éjszaka. A lenyomat alapján készített sín puha, és a kívánt hatásfoktól függően 3-8 éjszakán át kell használni.
 

• A rendelőben végzett fogfehérítésnél fehérítő gélt viszünk fel a fogak felszínére, majd speciális fényt alkalmazunk a hatóanyag aktiválásához. Időtartama a kívánt hatás elérése szerint maximum 3*15 perc, az eredmény pedig azonnali. Előnye, hogy az erősen elszíneződött fogakat is képes kifehéríteni. Csak prémium minőségű anyagokkal dolgozunk.
 

Gyakran felteszik nekünk a kérdést, hogy káros-e a fogfehérítés fogainkra? A válasz egyértelmű nem. Sem a fogfehérítő anyagok nem károsak, mert nem idéznek elő semmilyen változást sem a zománcréteg, sem pedig a dentin szerkezetében. A fogazat kifehéredése oxidáció útján jön létre.
 

Bármilyen kérdése merülne fel, keressen minket telefonon vagy személyesen.

bottom of page