top of page

FOGPÓTLÁSOK

Esetek - Dr. Papp Lili

25.jpg
28.jpg

1. eset

 

Esztétikailag volt elégedetlen a felső metszőfogaival a Páciens, erre szeretett volna valami megoldást találni, a fogszabályozó kezeléstől elzárkózott.

Csak a két középső metszőfogat kellett lecsiszolni és arra kapott két teljes kerámia (E-max) koronát. Ezekről a koronákról tudni kell, hogy csak abban az esetben alkalmazhatóak, ha foghiány nincsen, nagyon tartósak és nagyon pontosan zárnak.

 

A velük elérhető színhatás a lehető legközelebb áll a természetes fogéhoz, ahogyan ez a képeken is látszik.

2. eset

 

Fiatal hölgy Páciensünk nem túl jó fogazati adottságokkal rendelkezett, szeretett volna önfeledten mosolyogni, ezért keresett fel minket. A kezelése több ütemben zajlott, először azokat a fogakat kihúztuk, amelyeket nem lehetett megmenteni, majd kerámia héjakat, koronákat és cirkónium-oxid hidakat kapott meglévő fogaira esztétikai igényeinek megfelelően extra világos színben.

32.jpg
31.jpg

3. eset

Ebben az esetben a motiváció részben esztétikai, részben funkcionális volt. A hölgy a pótlása színével nem volt elégedett, azonban orvosilag sem volt tökéletes a munka, mert sok egyenetlenség, érdesség volt a hidakon, amik mind felületet biztosítottak a fogkő és a megtelepedő baktériumok számára.

Az új pótlás készítésekor törekedtünk a tisztíthatóságra, ezért csak oda készítettünk hidakat, ahol hiányzó fogak voltak. A többi fog az előző pótlással ellentétben mind szólóban lett elkészítve, egyesével ragasztva, így elérve a természeteshez lehető legközelebbi állapotot.

Páciensünk elégedett volt az esztétikai eredménnyel is, sikerült teljesíteni az elvárásait.

30.jpg
33.jpg
bottom of page